Nuffnang

Thursday, February 28, 2013

Permandangan Gunung ganang Perlis

Permandangan kawasan di Perlis nih sangat cantik...bergunung ganang...luas permandangan...
Nih perjalanan semasa balik ke KL...
Orang sebok nak snap pic permandangan luar... Si Athirah sebok soh snap pic dia...


Tuesday, February 26, 2013

Monday, February 18, 2013

Selamat Pengantin Baru-Entry dah lama

Entry yang dah basi...lama x update blog...

Selamat sudah adik ipar bernikah dengan pilihan hati.
Majlis bernikah nih diadakan selang beberapa minggu jer dari tarikh dia bertunang hari tuh.
Hari sebelum pernikahan di Pokok Sena, family In law nak buat Kenduri doa selamat & lenggang perut biras aku Dak Juli bini dak Raman.
Nak tak nak aku n husband pun kena balik ke Johor. Patah balik tuh...ingat nak jalan dari Puchong jer bertolak ker Kedah. Last2 kena follow dorang jugak dari Johor.
Aku terpaksa bercuti, Iqbal pun aku call teacher mintak excuse cuti sebab kenduri di kampung.

Balik hari malam jumaat 7hb Feb..jalan clear jer..sbb org x ramai lagi blik kg time nih..CNY punyer cuti start Hari Sabtu kan maybe malam sabtu ramai org blik kg masing-masing.

Lauk pauk pada hari kenduri...lauk kampung yang sangat menyelerakan.
Dan makcik-makcik yang sangat rajin ber rewang dan sangat ramah tamah.

Keesokkannya kami bertolak ke Kedah. Dari Felcra Bukit Kepong pukul 3-4 petang bertolak. Lalu Highway Plus>Elite:Exit Nilai>Masuk balik Highway Plus sampai Exit Sg.Dua. Jumlah Toll yang perlu dibayar dari Toll Tangkak>Sg Dua =RM66.50.



 Lalu Highway Utara pulak, masuk Juru Exit Pendang.



Pukul 5 pagi sampai Pendang.
Ada pulak kejadian yang tidak di ingini berlaku semasa berhenti di kawasan rehat Tapah. Dompet Adik Ipar yang bernikah besok tercicir, dah jenuh mencari....Masuk Exit Pendang pergi Balai Polis buat report sebab nak bernikah kena ada IC, Ic dah hilang kene ada report polis...
Dah nasib badan. Penat giler rasa badan nih...kematu vontot berjam-jam perjalanan.

Sampai tido di rumah Nenek belah perempuan. Berapa jam jer dapat tido.
Malam selepas Isyak acara nikah.
Sekali lafaz sahaja dah sah bergelar Suami Isteri. Batal air sembahyang di rumah perempuan nya.





Keesokkanya Majlis bersanding pulak.





Sepatutnya pada hari yang sama balik ke KL, then dorang decide untuk extend lagi sehari sebab nak berjalan ke Padang Besar.
Keesokkannya berjalan ker Padang Besar,tak ada yang menarik perhatian pun di Padang Besar sebab badan penat sangat2 & kurang sihat.

Azab yang paling mencabar adalah masa bertolak balik dari Padang Besar ke KL, perggghhhhh...jemmed tak henggat...giler la aiihhhh... jalan sikit2 macam siput jer kete. 
Memang menyakitkan hati dan perasaan betul. Setiap perhentian kereta berduyun-duyun. Nak kencing pun beratur lama...Sepanjang perjalanan tak makan, kepala aku dah masuk angin, mood tak cantik dah. Giler la dari pukul 12 tghari dari Padang Besar sampai Dengkil pukul 3 pagi, berhenti makan Mee sup...terus angin2 semua kuar.

So, berjalan jauh-jauh dapat penat jer...balik suara hilang, husband ku pengsan demam panas.

Sunday, February 17, 2013

Continue Study...

Alhamdulillah...hasrat nak continue study tercapai juga setelah bertahun-tahun postpone..
aku dah register kan diri ke UITM pada Febuari 2013...
Semoga berjaya hingga ke akhir Sem nanti.
Tahun akhir Sem pada 2017.
InsyAllah semoga aku berjaya mendapat segulung Ijazah..Amin...

Dah start I-Class...Kelas seminar sebulan sekali jer...